GIDACILARIZ

GIDACILARIZ
NE KADAR GÜZEL GÖRÜNÜYO DEGİLMİ

13 Ocak 2010 Çarşamba

SURUMİ

Surimi nedir?

Surimi, Japoncada “kıyılmış balık” anlamına gelmektedir. Geçmişi 16.yüzyıla dayanan surimi yapımı, önceleri avlanan balıkların taze olarak saklanması için kullanılan bir yöntemdir. Zamanla surimiden yeni ürünler geliştirilerek ürün tüm dünyaya yayılmaya başladı.
Surimi Allaskan Pollock (Alaska Mezgiti), Northern Blue Whiting, Itoyori gibi beyaz etli ve yüksek kaliteli balıkların fileto haline getirilip doğranması ve yıkanmasıyla elde edilen balık proteini bloklarıdır. Surimi yapımında üst üste gerçekleştirilen yıkama işlemleri vasıtasıyla balıktaki yabancı maddeler arındırılır ve böylelikle balık daha da sağlıklı bir hale gelmiş olur.

Bu teknolojide okyanuslarda avlanan balıklar daha gemideyken deri,kılçık ve iç organlarında ayıklanıp sadece et haline getirilirler.Soğuk ortamda defalarca yıkanarak istenmeyen kokulardan arındırılan balık eti sonuçta protein blokları halinde dondurulur. Balık denizden çıktıktan sadece çok kısa bir süre sonra dondurulma işlemi tamamlanmış olur

Günümüzde tüm dünyadan surimi ürünlerinin ana üretim amacı sağlıklı beslenme ve kabuklu deniz ürünlerine iyi bir alternatif oluşturmasıdır. Surimiye yardımcı maddeler ve doğal aroma eklenerek yapılan “Red Tiger” , kolesterolsüz oluşu ve düşük kalori ve yağ oranlarıyla kabuklu deniz ürünlerinin lezzetini sağlıkla birleştirerek sofralarımıza taşımaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder