13 Ocak 2010 Çarşamba
MAKARNA
Makarna yapımı için, buğday irmik haline getirilir, suyla karıştırılır ve şekil verilir. Makarna yapımında kullanılan Durum buğdayı, ekmeklik buğdaydan çok farklıdır. Protein ve B vitamini oranı daha yüksektir. Makarna kompleks karbonhidrat grubundan olduğu için metabolizmada çabucak parçalanarak hızlı bir şekilde enerjiye dönüşür. Makarnanın kolayca hazmedilen bir besin olmasının da nedeni budur. Makarnanın tarihi çok eskilere dayanmaktadır. ilk olarak çinlilerin yaptığı hakkında bilgiler bulunur ve tarihçilerde bu konuda kesin bir yargıya varmamışlardır bazıları roma bazıları yunan bazıları ise çin demektedir. Ama yapımı kolay ve hızlı besleyiciliğide yüksek oldugu için tercih edilir...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder